Video sobre la Teoria del Color


Per practicar amb el color2n d'ESO


LES HARMONIES DE VINCENT VAN GOGH

Treballem la saturació a segon d'ESO


Van Gogh va néixer a Holanda l'any 1853 La seva obra pictòrica va destacar per la gran quantitat de combinacions de colors, sobre la qual van influir notablement els pintors impressionistes.
El 1888 es va traslladar a Arle, al sud de França. Allí, a la llum del mar Mediterrani, va descobrir com el color adquiria força. A partir d'aquesta època els seus quadres van ser més lluminosos.

En quasi tota l'obra de Van Gogh els colors no corresponen als de la realitat sinó que són un reflex de la seva personalitat i la seva opinió de com s'havien de fer les mescles.

En aquest retrat pots veure com resol les diferents superfícies de llum i d'ombra mitjançant colors complementaris és o menys saturats: grocs i violetes, vermells i blaus.
300px-Portrait_of_Dr._Gachet.jpgRetrat del Dr. Gachet, 1890, Van GoghAutoretrat_amb_barret_gris,_1887_jpg.jpgAutoretrat amb barret gris, 1887, Van Gogh
Autoretrat_amb_barret_de_palla-Van_Gogh.jpgAutoretrat amb barret de palla, 1887, Van Gogh1888_girasoles.jpgEls Girasols, 1888, Van Gogh


LÀMINA SOBRE EL COLOR EN COLLAGE PER 2n d'ESO
TREBAL COL·LABORATIU

collage+1º+eso.jpg
==
COLLAGE 2.jpg

==
  1. Cada fragment de 9,5 x 6 cm. es duplicarà a la làmina

  2. S'utilitzarà el collage en fragments de paper petitons per omplir de color la composició.

  3. Els papers poden ser acolorits per vosaltres, extrets de revistes o papers comprats com el de "charol", " celofán" o "seda".

  4. Han de quadrar les siluetes, els contorns de les figures que hi apareixen.

  5. S'entregarà i s'acabarà al final de la propera classe, el 8 de juny de 2012.

Bona feina!!

Valle3r d'ESO


LA INTERPRETACIÓ COLORISTA DE LA NATURA EN FRANZ MARC


franz-marc-portrait.jpg


Franz Marc va néixer a Munic l'any 1880. Després d'estudiar els pintors impressionistes, i també Vincent Van Gogh, Paul Gauguin i Wassily Kandinsky, comença a pintar dins d'una tendència pictòrica de l'època que es va anomenar Fauvisme. Aquesta tendència consistia a expressar la natura i els objectes amb colors molt vius i allunyats de la realitat.
Marc representava fonamentalment animals amb unes gammes de color molt saturades i harmonies molt contrastades: cavalls blaus, cèrvols grocs, vegetació vermella, etc. En aquestes obres tractava de transmetre la força física i espiritual i l'energia en el moviment dels animals.

En aquesta obra, veiem com en el tractament del color, Marc és del tot subjectiu; és a dir, no representa fidelment els colors que veuríem en la realitat. Precisament a través d'aquesta " festa" del color, a més del moviment de les figures, l'artista expressa la força i l'alegria de l'animal per estar en el seu medi natural, el camp.

images.jpgimages_(2).jpgimages_(1).jpgla_vaca_groga_marc.jpg
Marc-horse_in_a_landscape.jpg

Més imatges de les obres de Marc


ELS VALORS ALTS I BAIXOS

Edgar_Germain_Hilaire_Degas_076.jpgimages_(3).jpgcirculo_valores.jpg